Over ons

Geaccrediteerd Laboratorium

Normec Laboratorium is een geaccrediteerd laboratorium (L330) voor onderzoek naar en controle van zand, grind, beton-, asfalt- en puingranulaten. Deze kwalificatie en onze gedegen aanpak leiden tot betrouwbare analyses. De kennis waarmee het laboratorium is omgeven reikt niet alleen tot de analyse, maar wij hebben ook veel kennis van de toepassing van uw materiaal. We zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van civieltechnische analyses, voortkomend uit de BRL 2506-1 zoals korrelverdeling, classificatie beproeving, vlakheidsindex, CBR waarden en toename en het bepalen van de LA waarde.

Werknemer

Ondersteuning bij certificering

Een andere belangrijke pijler van Normec Laboratorium is de ondersteuning op het gebied van certificering van de producten. Dit geldt niet alleen voor de toelatingsonderzoeken in het kader van certificering, maar ook bij de uitvoering van de noodzakelijke productiecontrole om het certificaat in stand te houden. Hierbij zorgen we dat alle noodzakelijke analyses en toetsingen uitgevoerd worden en berekenen we keuringsfrequenties.

De kennis in het laboratorium reikt dus niet alleen tot de analyse, maar voorziet in de volledige informatiebehoefte, zoals die onder andere door de BRL 2506-1 en BRL 2506-2 worden voorgeschreven. Deze Analyse-service onderscheidt zich in de markt door de volledige ontzorging. Hierdoor heeft u als opdrachtgever zekerheid van aan goede afstemming met de vereisten volgens de BRL 2506-1 en BRL 2506-2.

Onze geschiedenis

Stabiele partner met ruime ervaring en expertise

Normec Laboratorium is opgericht door Dick Eerland vanuit de behoefte in de markt voor goede begeleiding bij BRL 2506 certificatie. Kennis over goede proeven en onderzoeken was nog nauwelijks aanwezig in de markt. Het laboratorium werd opgericht om een totaalpakket te kunnen aanbieden en klanten te ontzorgen. Afgelopen jaren is Normec Laboratorium uitgegroeid tot stabiele partner met ruime ervaring en expertise. Een belangrijke drijfveer is samen met klanten blijven innoveren om te verduurzamen en bij te dragen aan circulariteit.

Alice
Ons team

Deskundig, ondernemend
en ambitieus

Mariska van Schaik
Managing Director Normec Sustainability

Mariska van Schaik

Arjen Werkmeester
Commercial Director Normec Assurance

Arjen Werkmeester

Rob Schoots
Manager Laboratorium

Rob Schoots

Normec Laboratorium is onderdeel van Normec

Normec is een toonaangevende organisatie in de TICC-branche (Testen, Inspecteren, Certificeren, Compliance). Ons werkgebied reikt van (drink)waterkwaliteit, luchtkwaliteit en bodemkwaliteit tot brandveiligheid, voedselveiligheid en managementsystemen. Met ruim 4.000 medewerkers werken we dagelijks aan een veilige en gezonde werk- en leefomgeving. Voor deze én toekomstige generaties.