Werken bij

Draag je steentje bij aan de circulaire economie

Werknemer van Normec Laboratorium die werkt met bouwstoffen

Wegenbouw Laborant

In deze functie als Wegenbouw Laborant maak je kennis met de kneepjes van het vak, en ga jij je vanuit daar verder ontwikkelen. Vind jij het niet erg om je handen vies te maken? En heb jij een gezonde dosis humor? Dan past deze werkplek met fijne collega’s bij jou! Wij zijn op zoek naar een Wegenbouw Laborant, die uiteindelijk in staat is om zelfstandig alle proeven uit te kunnen voeren. Hoe dat er precies uitziet? Dat lees je hieronder.

Wat ga jij doen

Bij Normec Laboratorium dragen wij ons steentje bij aan de circulaire economie. Wij onderzoeken granulaten die ontstaan bij het recyclen van bouwpuin door puinbrekers. Wij controleren of de aangeleverde monsters voldoen aan de eisen, zodat het materiaal een nieuwe toepassing kan krijgen. Bijvoorbeeld als fundering voor de wegenbouw. Vanwege de aard van ons werk ziet ons laboratorium er wat anders uit dan je misschien zou verwachten. Zo is het geen klinisch witte omgeving. Het valt beter te vergelijken met een bouwplaats. Een heel gezellige bouwplaats, overigens! Je maakt onderdeel uit van een klein en hecht team.

Het testen van de granulaten gebeurt via vastgestelde processtappen. Hiervoor is het laboratorium geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie. De monstervoorbehandeling, het uitvoeren van de proeven en het invoeren en de controle van de analyseresultaten. Al deze stappen vinden over meerdere dagen plaats. Veel voorkomende werkzaamheden tijdens dit proces zijn massabepalingen en visuele beoordelingen. Van jou als Wegenbouw Laborant verwachten wij dat je het proces managet volgens de accreditatierichtlijnen en voorschriften. Het kalibreren en onderhouden van de apparatuur horen hier ook bij.

Het is fysiek redelijk zwaar werk. De materie wordt doorgaans geleverd in emmers die tot twintig kilo kunnen wegen. Hoewel je met ruw en zwaar materiaal werkt, is het heel belangrijk dat je nauwkeurig en secuur bent. De functie is voor 40 uur per week.

Wat breng je mee

 • Minimaal een MBO+ diploma, het is een pré als dit in de richting is van (civiele) techniek of bouw.
 • Kennis van ICT.
 • Bij voorkeur beschik je over enige technische of bouw gerelateerde kennis en/of affiniteit.
 • In je werk ben je kritisch en initiatiefrijk.
 • Je kunt goed zelfstandig werken en beschikt over een gezonde dosis humor.
 • Verder ben je leergierig en sta je ervoor open om jezelf te ontwikkelen.
 • De fysieke inspanning – horende bij deze functie – is voor jou geen probleem.

Wat bieden wij jou

 • Jij krijgt zeker een warm welkom van je collega’s.
 • Humor op de werkvloer, binnen klein en hecht team.
 • Een afwisselende baan met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een goed maandsalaris afgestemd op jouw kennis en ervaring.
 • 25 vakantiedagen.
 • Reiskostenvergoeding.
 • Collectieve Pensioenvoorziening, met 50% premie betaald door ons.
 • De juiste werkkleding, -schoenen en benodigdheden. Jij werkt veilig bij ons.

Maar dit is natuurlijk niet alles

Iedere vrijdag zijn er gezellige borrels op kantoor, waarbij je altijd mag aansluiten. Ook organiseren wij diverse bedrijfsfeesten, zoals de jaarlijkse BBQ en het zomer-/winterfeest. Via ons uitgebreide vitaliteitsprogramma kun je deelnemen aan bijvoorbeeld zwem- en hockeyclinics. Wil jij je verder ontwikkelen door middel van een opleiding of een training? Dit kan! Geef het aan en er wordt direct met je meegedacht. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden, doordat wij onderdeel zijn van Normec worden er veel deuren voor je geopend.

Zeef met granulaten
Over ons

Wellicht komt de naam Normec Laboratorium je niet bekend voor. Wij zijn inderdaad nog jong, maar hebben enorm veel ervaring. Normec Laboratorium is bijna twintig jaar geleden ontstaan, toen onder de naam Eerland Laboratorium. Normec Laboratorium maakt deel uit van Normec, een ambitieuze, onafhankelijke en nog altijd groeiende organisatie die zich richt op testen, inspecteren, certificeren en compliance (TICC). Normec draagt zorg voor de kwaliteit en veiligheid van de materialen, systemen en producten van haar klanten.

Lachende collega

Gezellig team

“Het team van Normec Laboratorium bestaat uit een kleine groep, maar we hebben het heel gezellig met elkaar. Samen staan we voor kwaliteit en dat zie je terug in iedereen.”

Samantha, Laborant

Solliciteren

Sleep bestanden hierheen of
Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, docx, Max. bestandsgrootte: 64 MB, Max. aantal bestanden: 3.